Οι αυξημένες λιανικές πωλήσεις και η οικιακή κατανάλωση συνέβαλαν ώστε ο Γεωργικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποκτήσει ανθεκτικότητα και να αντέξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Το ελαιόλαδο αναμένεται να αγγίξει τους 2,1 εκατομμύρια τόνους, υποδηλώνει αύξηση της τάξεως του 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Το κρασί προβλέπεται να παραμείνει σταθερό στα 158 εκατομμύρια εκατόλιτρα.
Η Μύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερή με 11,5 εκατομμύρια τόνους, αφού παραμένει σταθερή και η κατανάλωση φρέσκων μήλων πού κατά κεφαλήν αγγίζει τα 15,4 κιλά.
Τα πορτοκάλια βρίσκονται κατά 8% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φτάνοντας τους 6,6 εκατομμύρια τόνους, με κατά κεφαλήν κατανάλωση 12,9 κιλά.
Σύμφωνα με τις παγκόσμιες τιμές όλα τα κύρια δημητριακά σημείωσαν αύξηση, και η παγκόσμια κατανάλωση εκτιμάται επίσης ότι αυξάνεται κύριος λόγος της ζήτησης ζωοτροφών, με την παραγωγή σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αγγίξει τους 290 5,2 εκατομμύρια τόνους, νούμερο που αντιστοιχεί σε αύξηση 5,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Η συνολική παραγωγή ελαιούχων σπόρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπεται να έχει άνοδο κατά 3,4% σε σύγκριση με πέρυσι και να φτάσει τους 16,7 εκατομμύρια τόνους.