You are currently viewing Οι προβλέψεις για την παραγωγή και την κατανάλωση σε γάλα και Κρέας το 2021

Οι προβλέψεις για την παραγωγή και την κατανάλωση σε γάλα και Κρέας το 2021

Άνοδο στην παραγωγή γάλακτος, αλλά πτώση στην παραγωγή ζωικού κεφαλαίου και στα κοπάδια γαλακτοπαραγωγής προβλέπεται για το 2021.
Αντίθετα αύξηση της παραγωγής χοιρινού και αιγοπρόβειου κρέατος και πουλερικών εκτιμάτε σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή αναμένει αύξηση παραγωγή γάλακτος κατά 1%, κάτι που θα έλθει από την αύξηση των αποδόσεων.
 
Η κατανάλωση τυριού και βουτύρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επωφεληθεί ιδιαίτερα από το άνοιγμα της υπηρεσίας τροφίμων και οι λιανικές πωλήσεις θα πρέπει να παραμείνουν σε υψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία.
 
Για την παραγωγή τυριού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να λάβει το 21% που επιπλέουν γάλακτος που θα παραχθεί μέσα στο 2021.
 
Η κατανάλωση φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων προβλέπεται να μειωθεί μετά την κορύφωση που υπήρξε το 2020.
 
Η Βοΐου κρέατος στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά 1,2% το 2020 και αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται το 2021 κατά 0,9%.
 
Στο χοιρινό κρέας η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% το 2020 λόγω των εξαγωγών, και κατόπιν από 2 χρόνια ανάπτυξης οι εξαγωγές θα μειωθούν λόγω του ότι Ο τομέας του κινεζικού χοιρινού κρέατος ανακάμπτει αργά, κατόπιν προβλημάτων που προκλήθηκαν από την αφρικανική πανώλη των χοιρινών.

Leave a Reply