Τα τελευταία δύο χρόνια η καλλιέργεια της πιπεριάς στη βιομηχανία δεν πηγαίνει καλά, αφού η πιπεριά έχει χτυπηθεί από διάφορες ιώσεις.
Αυτά τα προβλήματα κάνουν το φυτό να γίνεται καχεκτικό και να μην αποδίδει σε καρπούς.
Υπό κανονικές συνθήκες στρέμμα με την ποικιλία καμπανάκι μπορεί να αποδώσει έως δύο τόνους, και λόγω των ιώσεων ξεπερνάει τον 1 τόνο.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε όλη την Θεσσαλία να ασχολούνται μόνο πέντε άτομα με τη Βιομηχανική πιπεριά.
Η απώλειες για την ποικιλία Μακεδονικό που έχει αποδώσει υπό κανονικές συνθήκες έως 5 τόνους ανά στρέμμα, πλέον μετά βίας φτάνει τους τρεις τόνους.
Η πιπεριά Φλώρινας μεταποιήσεις σχεδόν το 100% της παραγωγής.
Οι παραγωγοί αναφέρουν ότι η επιτραπέζια και η βιομηχανική πιπεριά είναι μέρα με τη νύχτα αφού στην επιτραπέζια πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος ενώ στη βιομηχανική ο μηχανολογικός εξοπλισμός.
Κατά μέσο όρο η τιμή της βιομηχανικής πιπεριάς κυμαίνεται στα 40 λεπτά το κιλό, σε αντίθεση με την επιτραπέζια που είναι στα 60 λεπτά το κιλό.
Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι παραγωγοί της Κρήτης, της Βοιωτίας με μεγάλες απώλειες παραγωγής, αυξημένο κόστος, και κατακόρυφες πτώση στις τιμές.