Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Η πρόσθετη επιχορήγηση για τις δαπάνες του προγράμματος δακοκτονίας για το 2021 ζήτησε η ΠΕ Μαγνησίας όπως επίσης και η ομάδα διαχείρισης προγράμματος δακοκτονίας.
 
Οι υπηρεσίες της πρόσθετης επιχορήγησης έγκειται στην διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής των αναγκαίων υπηρεσιών δολωματικών ψεκασμών των ελαιόδεντρων για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο.
 
Οι ψεκασμοί έχουν σκοπό την καλύτερη δυνατή ποιότητα ελαιοκάρπου και παράλληλα την μέγιστη παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
 
Το ελαιόκαρπο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο συμβάλουν στα μέγιστα στο αγροτικό εισόδημα των παραγωγών για την πλειονότητα της περιοχής του Πηλίου και των Σποράδων, όπως επίσης και του Αλμυρού(μονοκαλλιέργεια).
 
Ζητήθηκε η επιπλέον πίστωση του ποσού των 129.000 ευρώ για την επανάληψη γενικού δολωματικού ψεκασμού, όπως κρίθηκε επιβεβλημένος και την προηγούμενη χρονιά.
 
Η ΠΕ Λάρισας την ίδια ώρα αναφέρει πως είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στα μέσα του Ιουνίου και αναμένει για την πρόσληψη τριών γεωπόνων, όπως επίσης και των παγιδοθετων.
 
Για στις διαδικασίες επιλογής των εργολάβων που θα τρέξουν το πρόγραμμα η περιφέρεια δηλώνει έτοιμη.

Leave a Reply