You are currently viewing Πόσο επηρεάζει η ίσκα της αμπέλου στην ποιότητα του κρασιού

Πόσο επηρεάζει η ίσκα της αμπέλου στην ποιότητα του κρασιού

Η ίσκα της αμπέλου, ένα έντομο που έφτασε με πλοίο από την Αμερική και έχει κάνει μεγάλες σε ζημιές σε αμπελώνες όλης της Ευρώπης.
 
Η ίσκα είναι χρόνια ασθένεια και η πιο ανησυχητική για τα αμπέλια.
Τα αμπέλια που προσβάλλονται από ίσκα οδηγούνται σταδιακά στο θάνατο τους.
 
Ο καλλιεργητής θα πρέπει να κόψει τα αμπέλια που έχουν πληγεί από την ασθένεια πριν από τη συγκομιδή.
 
Τα αμπέλια που έχουν συμπτώματα ισκάς ωριμάζουν πιο αργά, και παράλληλα ρίχνουν την ποιότητα του κρασιού.
 
Τα κρασιά από τα προσβεβλημένα αμπέλια έχουν λιγότερο χρώμα και μικρότερη διάρκεια στον ουρανίσκο.
Η επίπτωση δεν είναι μεγάλη στα κρασιά, μέσα από μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι σε μερικές πτήσεις τα κρασιά από τα προσβεβλημένα αμπέλια είχαν υψηλότερες βαθμολογίες.
 
Οι έρευνας έδειξαν 35% στα προσβεβλημένα αμπέλια σε σύγκριση με τα υγιή.
Στα αμπέλια που εμφάνισαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η απόδοση μειώθηκε στο 55%

Leave a Reply