Το γνώριζες ότι οι μικροκαλλιεργητές παράγουν το 33% των τροφίμων παγκοσμίως σε έκταση μικρότερη των 2 εκταρίων;
Και όμως είναι γεγονός σύμφωνα με τη νέα έρευνα του FAO.
Οι πέντε από τις έξι εκμετάλλευσης στον κόσμο είναι μικρότερης έκτασης των δύο εκταρίων, και καλλιεργούν μόνο το 12% του συνόλου της Γεωργικής γης, ενώ παράλληλα παράγουν περίπου το 33% των παγκόσμιων τροφίμων.
Η ποσότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη όπως και οι συνεισφορές στην προμήθεια τροφίμων, με το υψηλότερο μερίδιο να φτάνει το 80% στην Κίνα, και οι μικρότερες καταγραφές στη Βραζιλία και τη Νιγηρία.
Ακόμα μία σημαντική έκθεση του FAO για το 2014 αναφέρει ότι το 90% από τα 570 εκατομμύρια αγροκτήματα σε όλο τον κόσμο ήταν οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και παρήγαγαν περίπου το 80% του παγκόσμιου φαγητού.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το μέγεθος της φάρμας με ακρίβεια αφού έχει ιδιαίτερη σημασία για διεθνείς οργανισμούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής πού επιδιώκουν ανάπτυξη δημόσιων πολιτικών και επενδύσεων για τη στήριξη της οικογενειακής γεωργίας, καθώς και τη βελτίωση της αγροτικής διαβίωσης.